Altijd verzekerd verzonden!
Nederlands
  Mijn winkelwagen 
Veilig betalen
Veilig verzonden & vakkundig verpakt
Groot assortiment

Welkom in de grootste online kunstkaartenwinkel

Sinds 1981 is Art Unlimited een uitgeverij van kunstkaarten en posters. In de afgelopen jaren is een collectie ontstaan die inmiddels groter is dan 19.000 kunstkaarten. Met trots melden wij dat u al onze producties online kunt bekijken en bestellen. Voor zowel particulieren als bedrijven is het mogelijk om onze originele kunstkaarten online te kunnen kopen.

Van oude meesters tot hedendaagse speelse kunstkaarten

Art Unlimited is een veelzijdige uitgeverij en dat ziet u dan ook terug in het assortiment kunstkaarten. Binnen de sectie schilderkunst zijn grote namen aanwezig zoals: Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Piet Mondriaan en vele anderen. Bovendien vindt u bij ons alle denkbare kunststromingen zoals: Het impressionisme, De Stijl, Abstract en nog vele andere stijlen.

Regelmatig geeft Art Unlimited museumkaarten uit voor tentoonstellingen, die u in de meeste gevallen dan ook online in onze winkel kunt bestellen.

Wij streven er naar de verkoop van kunstkaarten voor een zo een breed mogelijk publiek toegankelijk te maken in binnen en buitenland.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

De optimale weergave van een kunstwerk op postkaartformaat

Reproducties op postkaart formaat zijn zoveel mogelijk compleet. Hierdoor is de postkaart van Art Unlimited vrijwel altijd voorzien van een witte rand die niet altijd aan alle vier zijden even breed kan zijn.

Vooralsnog heeft de kunstenaar ervoor gekozen zijn werk –in de meeste gevallen- niet in de verhouding van een postkaart te maken, daardoor zijn de witranden in breedte ervan wisselend, omdat ze de postkaartrand aanvullen.

Hieraan ligt ten grondslag dat het respect voor het kunstwerk voorafgaat aan de productie van de reproductie binnen het medium postkaart.

Ook bij Art Unlimited komen kaarten voor waar de witrand ontbreekt. Dit wordt veroorzaakt bij die reproducties van werken waar het een détail betreft, dan heeft het geen zin om te suggereren dat de kunstenaar hier een bepaalde verhouding na heeft gestreefd. Dat het détail betreft wordt altijd op de achterkant(verso-zijde) in de tekstverantwoording vermeld –in de zogenoemde caption.
Men kan het zich haast niet voorstellen dat men binnen menig museumwinkel is vergeten dat de bezoeker eerst en vooral dit respect wil terugvinden. Saillante demonstratie van deze ommissie vindt men in winkel verbonden aan het Rijksmuseum hier te Amsterdam.

Eerst een context:

In de late 17e eeuw heeft men ter rechter zijde een stuk van Rembrandt’s Nachtwacht(gezelschap kapitein Banninck Cocq) afgesneden. De reden daarvoor was dat het grote doek te groot bleek voor haar nieuwe locatie, destijds.

Door dit stuk te verwijderen is Rembrandt’s meesterwerk onherstelbare schade berokkend, want de man’s compositie is niet gerespecteerd en hierdoor aangetast.

De bezoeker/bezichtiger van dit werk mag het gemis voelen wanneer ze voor dit doek staat.
De Rijksmuseumwinkel echter vindt aanleiding om het meesterwerk zo groot mogelijk binnen het postkaart formaat te willen afbeelden, en ‘snijdt’ hiertoe aan de onder en bovenkant nog een stuk af, dit aflopend onder en boven, dus geen witrand, met als consequentie dat men aan beide zijden een lelijk stuk wit moet laten teneinde de reproductie niet nog meer geweld aan te doen. Een lelijke kaart bovendien van een waardeloos geworden reproductie.
Legio voorbeelden zijn te vinden van dit schisma.

Schisma?

Voor de meeste bezoekers van de Museumwinkel niet zo makkelijk waarneembaar, maar vrijwel alle museumwinkels handelen onafhankelijk van de directie en/of de wetenschappelijke staf.
Dit heeft tot gevolg dat de commerciële exploitatie-drang veroorzaker ervan wordt dat de inhoud van de museumwinkel vrijwel nooit aansluit bij de wel-ontwikkelde en goed onderbouwde wens van de intrinsiek gemotiveerde bezoeker. Want deze bezoeker voelt zich niet aangesproken en, evenals het merendeel van de niet getoonde kunstwerken, reprducties daarvan, in die winkel, niet gerespecteerd.

Als het aan Art Unlimited ligt mag de wetenschappelijke staf zeggen welke zij de belangrijkste werken vinden die minstens in ‘hun’ museumwinkel te vinden moet zijn, waarna de commercie haar -voorspelbare- weg mag inslaan.

Vindt u deze visie terug bij Art Unlimited?

Overtuig u door dit te ervaren, want aan deze zijde lijdt deze opvatting geen twijfel.

Dit is de missie van Art Unlimited:

Kunst toegankelijk te houden en haar -blijvend- de kans te geven u en uw vrienden te verrassen en fris te houden.

Art Unlimited’s doelgroep laat zich door volgende volzin het best samenvatten:

"Iedereen die met een geïnteresseerde blik om zich heen -durft- te kijken".

De medewerkers van Art Unlimited -en beslist ook de kunstenaars- nodigen u uit.

Hier is enige praktische informatie op z’n plaats:

  • De prijs: die is laag, de kwaliteit hoog, maar de levering ervan is traag(uitzonderingen op de levertijd slechts op nadrukkelijk verzoek en tegen andere voorwaarden).
  • De verzendkosten zijn eveneens laag. Art Unlimited maakt geen onderscheid tussen bezoekers van ‘om de hoek’ of Kamsjatka en Alaska.
  • Rechtsboven kunt u elk woord of delen daarvan, maar ook combinaties daarvan, intoetsen en u aldus laten verrassen door de zoekresultaten.
  • Let altijd op bij het zoeken of u zich niet per ongeluk uit uw productgroepskeuze hebt ‘weggemanoeuvreerd’. Vergewis u aldoor of u binnen die groep blijft, deze vindt u in het linker gedeelte van het zoekvak. Wanneer u op zoek gaat dient u de juiste productgroep te selecteren.

Kunstkaarten en verzendmomenten

Als uitgever van postkaarten en wenskaarten vergeet Art Unlimited niet dat haar publiek die kaarten wil gebruiken om te delen met vrienden door -onder andere- de kaarten te verzenden.

Goede aanleidingen daartoe vormen zich elk jaar op de zogenaamde -niet altijd terugkerende- verzendmomenten: Geboorte, Moederdag, Vaderdag, Geslaagd, Verjaardag, Naamdag, Vakantie, Rijbewijs, Reis, Bezoek, Afscheid, Herdenking, Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar, Valentijnsdag, Uitnodiging, Condoléance zo maar etc..

Echter, in vrijwel alle gevallen, bij kunstkaarten wordt een beroep gedaan op de fantasie en het inbeeldingsvermogen van de verzender.

Art Unlimited heeft hier gepoogd suggesties aan te dragen door bij sommige afbeeldingen het verzendmoment te koppelen. Voor de hand bij dit proces is het associatief denken dat hierdoor levend gehouden wil worden. Eén van de moeilijkste voorbeelden is eerder genoemde Nachtwacht van Rembrandt. Aan welk verzend-doel zal je die nu het beste kunnen koppelen? Verkleedpartij? Etentje? Knipfestijn?

Communiceer in elk geval uw genoegen en relativeringsvermogen. 

Voor kunstkaarten en andere cadeaus bent u bij Art Unlimited aan het juiste adres!