Nederlands

Kunstenaars (zelfportret) kaarten: oude en moderne zelfportretten

De kunstenaars (zelfportret) kaarten vertellen het verhaal achter de kunstenaar. Een zelfportret van Rembrandt, van Van Gogh of van andere kunstenaars, is niet zomaar een afbeelding. Het zegt niet alleen iets over het uiterlijk van de desbetreffende kunstenaar, maar ook over de stijl, de tijdgeest en vooral de identiteit van de maker ervan en diens inzicht in zichzelf.

Een postkaart kan voor de meest uiteenlopende redenen gestuurd worden, feestelijke en minder feestelijke gelegenheden, gewoon als blijk van waardering, toevoeging aan een cadeau en nog veel meer. Of als herinnering aan een kunstenaar, die belangrijk is voor de ontvanger van de kaart.

Diverse portretten

Alleen het hoofd, groot of klein, dichtbij en ver weg, het is er allemaal. Maar ook het bovenste gedeelte van het lichaam of zelfs het gehele lichaam is te zien. Behalve de gezichten zijn ook de stijlen herkenbaar, tevens zie je uit welke periode de portretten van de kunstenaars komen. Het is allemaal interessant genoeg om je erin te verdiepen, zelfs als je geen (groot) kunstliefhebber bent. Wat niet is kan komen! Laat je inspireren door oud en nieuw, zodat je een brede kennis verwerft.

Zwart/wit, gekleurd, getekend, geverfd of gefotografeerd. Concreet, abstract, alles is terug te vinden in deze boeiende tak van de kunst. Daarom is het echt de moeite waard om je hierin te verdiepen.

Kunstenaars (Zelfportret) kaarten

Foto-tabel  Lijst 

items per page

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4